Tuesday, 9 September 2014

Trip Sahabat Media ke Johor - Usahawan Mi Siput dan IKS Otak Otak dan Tempe

Sekitar lawatan ke kawasan industri kecil usahawan tempe, otak-otak, kerepek dan lain-lain.
, Kampung Sri Paya, Kulai Jaya




Gambar-gambar di atas adalah proses-proses pembuatan otak-otak.







Gambar-gambar di atas adalah proses-proses pembuatan tempe.
Tempe perlu direndam semalaman sebelum dicampur dengan ramuan lain dan dibungkus keesokannya.
Ia akan dipasarkan selepas beberapa hari.









Makanan yang boleh dihasilkan daripada Mi Siput dah pasti adalah mi goreng yang mana perlu direndam semalaman dan goreng keesokan harinya dan digoreng seperti mi yang lain. Ia juga boleh dibuat kerepek ataupun snek, digoreng begitu sahaja dan dimakan bersama sos.



ZAI FOODSTUFF ENTERPRISE
150 JALAN KENANGAN, KG SRI PAYA,
81030 KULAIJAYA,
NORFADZILAH BT. MOHD LATIF (DEE)
019 7370890 / 07 6523360
zaifoodstuff@gmail.com

No comments:

Post a Comment