Sekitar lawatan ke kawasan industri kecil usahawan tempe, otak-otak, kerepek dan lain-lain.
, Kampung Sri Paya, Kulai Jaya
Gambar-gambar di atas adalah proses-proses pembuatan tempe.
Tempe perlu direndam semalaman sebelum dicampur dengan ramuan lain dan dibungkus keesokannya.
Ia akan dipasarkan selepas beberapa hari.
Makanan
yang boleh dihasilkan daripada Mi Siput dah pasti adalah mi goreng yang
mana perlu direndam semalaman dan goreng keesokan harinya dan digoreng
seperti mi yang lain. Ia juga boleh dibuat kerepek ataupun snek,
digoreng begitu sahaja dan dimakan bersama sos.
ZAI FOODSTUFF ENTERPRISE
150 JALAN KENANGAN, KG SRI PAYA,
81030 KULAIJAYA,
NORFADZILAH BT. MOHD LATIF (DEE)
019 7370890 / 07 6523360
zaifoodstuff@gmail.com
No comments:
Post a Comment